Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

En ny teknik kan nu minimere gravearbejdet specielt i bymæssige områder.

 

Ifølge Energy-Supply har NCC spulet en 800 meter lang højspændingslinie under et bebygget område. Tilsyneladende efter samme metode , som Thy-Mors Energi bruger når man spuler lysledere gennem rør. Eneste forskel er åbenbart , at man end ikke nedgraver rørene , men spuler det hele igennem under veje og bygninger.

Teknikken har været brugt tidligere i mindre skala hvor en "muldvarp" med trykluft banker sig ind under et område , jernbane eller hovedvej. Ikke længere end trykluftledningen tillader. For derefter at banke sig tilbage med et kabel på slæb.

NCC projekt er en 800 meter lang underføring. Hvilket ikke er set før.

Og det rummer også store fremtidige muligheder. For der bliver næppe færre kabler i fremtiden.

Alternativt til en spuling vil være en fysisk boring, men det kræver noget mere grej.

Med mange nye kabler fra bl.a. vindmølleparker til transformatorstationer midt i større bebyggelser, er det en fantastisk mulighed. Men så taler vi heller ikke om prisen.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/636074/hojspaendingskabler_spulet_gennem_800_meter_lang_boring

Ian

Dagens vits

En mand kommer ind til bageren, og siger at han skal have en pose vaniliekranse. Bageren giver ham posen, hvorefter manden spørger, hvordan de laver hullerne i vaniljekransene. Bageren tager manden med ud bagved, hvor der sidder en elefant og stikker pikken igennem vaniljekransene. "Nej, det er fandme for ulækkert siger manden". "Nå, det er ingenting", siger bageren, "så skal du se når den fylder flødeskumskagerne?"
Nive info
Gå til toppen