Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Behovet for mere elektricitet øger behovet for nye transmissions og transport forbindelser.

 

Samtidig med at vi piller højspændingsledninger ned , så udvides anvendelsen af elektricitet , så pludselig står vi med underkapacitet alle steder.

Tyskerne har tilsyneladende set det , eftersom man opstiller en hel elektrisk motorvej mellem Hamburg og den danske grænse. Og går fra en tresporet linie til en ny 7 sporet linie.

Så mulighederne for at blive forsynet sydfra er udenfor konkurrence. Vi er tilsyneladende ikke hverken parate eller opmærksomme på dette frontalangreb på vores elnet.

For hvad vil vi gøre når billig brunkulselektricitet vælter frem med politisk EU støtte ? Kan vi andet end lade de ske ?

Og her går vi og tror , at det er for at få overskudsstrøm fra vore vindmøller ! Men glemmer at det hele også vender den anden vej.

De højspændingslinier på 150 kilovolt , som nu er udskiftet med kabler på 150 kilovolt e, er slet ikke gearet til fremtiden. For vi kan tilsyneladende ikke komme af med elektriciteten i de underdimentionerede kabler i Vestjylland, mens Preusen Electra, Eon og alle de andre kan overforsyne Østjylland sydfra.

Så tanken om at fremtiden er grøn , saboteres af de valgte energiløsninger. Fremtiden bliver brun , sort og gul , hvis vi bare lader stå til.

Der skal 400 kilovolt ned der hvor 150 kilovolt bliver taget . Og fjernvarmen skal indover som aftager af de grønne dråber.

Snart håber man på af elbilerne i 2030 udkonkurrerer diesel og benzin , Men det kan let gå sådan , at nok kommer der elbiler men det bliver uden danske kilowatt i batterierne.

Der er behov for "rettidig omhu".

Ian

Dagens vits

- Tjener der er en flue i min suppe - Ja vi havde ikke redningsveste til dem alle samme.
Nive info
Gå til toppen