Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

20 vindmøller har siden 2000 snurret på Middelgrunden udfor KøbanHavns Havn.

 

Udviklingen i offshore VE begyndte først i 1990erne. Først med en række Bonus Møller ved Vindeby på NordvestLolland, siden med Middelgrunden udform Københavns

Efter Vindby mølleparken blev skrottet i somers er turen snart kommet til Middelsgrunden. Idet man begge steder benyttede de nye offshore møller fra Bonus (senere Siemens Wndpower).

Møllerne på Middelgrunden har tilladelse til at producere elektricitet indtil 2025. Men Københavns Energiforsyning forestiller sig at udskifte møllerne med nogle tilsvarende langt mere effektive typer. Problemet er bare , at så små møller produceres ikke mere i Danmark.

Så man kan lige så godt opstille nogle af de nye megamølle forsøgstyper. Da det vil kunne give både eksport og arbejdspladser her.

Københavns Energiforsyning hedder i dag HoFor. Ligesom mange af møllerne nu er i hænderne på Ørsted Energi eller DONG som de tidligere hed.

HoFor køber fortsat op .

Anden del ejes af Middelgrundens Møllelaug , der er opsplittet i mange anparter . de fleste på 8 kW, som var den gængse størrelse da de blev udbudt.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/631983/hofor_kober_ti_vindmoller_pa_middelgrunden_tilbage

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen