Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Planer om at opstille store vindmøller udfor og ved Aarhus saboteres fortsat.

 

Politikere der den ene dag bestiller kaffe vil hellere have Cacao den næste og så videre.

Planer om opstilling af vindmøller imødekommes for sidenhen at sænkes. Den grønne profil er tilsyneladende mere et skalkeskjul end en hensigt.

Selv møller langt ude i Aarhus Bugt rider tilsyneladende ikke en posistiv medvind. Og det på trods af en stor folkelig accept i både sol og vind.

Nu er der så kommet forslag om at opstille vindmøller langt ude i havnens industriområde. Langt væk fra beboelse. og alligevel hagler protesterne ned både eksternt og internt.

Der er tale om 150 meter møller med 80 meter vinger. En i dagens udvikling relativt små møller. Hvor 105 meter langer vinger bliver det næste,

Opstilling på havnearealet vil netop gøre det muligt at teste de lange vinger , før man sætter for mange op offshore. Men nej, de lidt mindre møller ødelægger udsigten fra Aarhus.

Så har man ingen argumenter, så gælder det åbenbart bare om at være på tværs.

I betragtning af at vindmøller i dagens pengestrøm giver ligesåmeget som skibsværfterne gav i gamle dage. Og tilsammen med følgeindustrier beskæftiger rigtigt mange er det lidt ringe , at man ikke fremmer en mølleplacering på havnen hurtigt.

Der er mange havne der ville egne sig til vindkraft. Sidst var der de nye moler udenfor Hanstholm der blev fejet af bordet, mens Fredrikshavn tilsyneladende fremskynner nye møller opaf havnen.

I Hanstholm blev det til færre og lavere møller trukket ind på land langs kysten. En løsning a la "goddag mand økseskaft".

Så får vi jo ikke testet nogetsomhelst i kraftigt vind , der kunne give gode eksportmuligheder.

De politikske lønninger fremmes tilsyneladende efter stor debat i "hjælpeskolen".

Nu er det så Aarhus der vil dominere billedet den næste tid.

Se også

https://jyllands-posten.dk/aarhus/ECE10996101/plan-om-150-meter-hoeje-vindmAoeller-paa-aarhus-havn

https://stiften.dk/aarhus/Plan-om-mega-moeller-paa-havnen/artikel/48876

https://aarhus.dk/nyt/teknik-og-miljoe/september-2018/raadmand-vil-ikke-reservere-arealer-til-store-vindmoeller-i-aarhus/

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen