Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

En ny aftale mellem A.P.Møller holding og Aarhus kommune baner nu vejen for et stort geotermi projekt.

 

Med stor ekspertice indenfor offhore efterforskning kaster A.P.Møller holding sig nu over geotermi projekter i Danmark. I første omgang sker det i Aarhus Kommune. Hvor fjernvarme strukturen kommer til at aftage varme fra undergrunden.

Geotermi er udnyttelse af varmt vand fra større underjordiske kilder. I vulkanske områder ligger det varme vand få meter under jordoverfladen. Og lader sig derfor let indvinde.

I områder som Nordtyskland og Danmark hvor der ligger tykke lag af kalk og limsten skal man dybere ned.

Et er imidlertid almindelig viden. Temperaturen stiger en grad for hver 40 til 60 meter man går nedad. Så dybtliggende minegange er ulideligt varme.

Kan man finde vandførende lag i dybden , så har man via varmevekslere mulighed for at producere billigt fjernvarmevand. Andre steder er der porrøse varme lag i undergrunden som man kan pumpe vand igennem og derved hente varmekalorierne.

Et er sikkert det vil ske i dybder over 3 kilometer og under stort tryk.

Udmeldingen fra A.P.Møller holding kom allerede i foråret, men nu er der ligesom kød på den første kontrakt. Hvor firmaet vil stå for efterforskningen og driften af anlægget.

Og finder man ingenting , så kommer forbrugerne ikke til at mærke noget.

Til gengæld vil A.P.Møller holding få fortjenesten ved salg af fjernvarmevandet.

Og finder man kogende vand, så vil man kunne producere elektricitet , ligesom på New Zealand.Men det bliver næppe tilfældet her. I så fald skal man nok 10 kilometer ned.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/628064/ap_moller_indgar_storaftale_pa_geotermi?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

Hvorfor står Århusianerne og kigger ud over havet? Svar: De har hørt at pornobølgen er på vej.
Nive info
Gå til toppen