Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Olie, kul, naturgas,træ, træpiller ,koks, bliver der den næste måned stakket og lagret , så vi kan kommen vinteren i møde uden frosne tær.

 

Og bor man i fjernvarmeområder, hvor affaldsforbrænding , naturgas ,flis og halm varmer rørene op, så er det andre brændsler der tager over.

Varme får vi i Danmark via det varme vand. Andre lande har udelukkende elvarme eller varmepumper og atter andre har kun brændeovne.

Danmark er en af de få lande , der har udbredt affaldsforbrænding som basis i større fjernvarmekæder. Varme som mange lande misunder os .

For der er ret mange steder også i Europa , hvor det ikke er ordentlige vinter varmekilder.

Her omkring den 20. oktober og nogen gange er det den 1.ste november , så tænder vi op. Op for varmekilder , der kører 24 timer i døgnet alle ugens 7 dage.

Vi befinder os i en periode , der godt hvor første prioritet er varmt vand. Og snart skal der helst være varme i vore radiatorer.

Med kulden kommer frostsikring af solfangerne , køleren på traktor og bil . Ja, selv haveslangen skal tømmes for vand og hænges ind. Med mindre man køber en ny hvert år.

Med opstart af oliefyr, så har mange stået stille hele sommeren. Og så sætter pumperne sig tit og ofte fast. og starter du med fastlåste pumper, så brænder de lige så stille af.

En enkelt nøgle kan få den i gang igen, hvis man drejer dem i tide.

Indkøb af brændsel i større mængder kan ofte betale sig, hvis der er lagringsplads .Dog skal de være ekstra tørre eller indpakkede for træpiller, der let suger fugt.

Ian

Dagens vits

– “Naturligvis er der ulemper ved demokratiet… vælgerne eksempelvis!!”
Nive info
Gå til toppen