Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Et dansk flydende vindnøllefundament skal testes udfor Norge.

 

I Grenå bygges der i den kommende tid et helt nyudviklet flydende vindmøllefundament, der om alt går vel til næste år skal afprøves på de barske lokaliteter 10 kilometer vest for Stavanger.

Det er Henrik Stiesdals firma Stiesdal Offshore Technologies , der står bag udviklingen , som nu involverer en række samarbejdspartnere. Hvor Innogy og Shell er blandt de tungere aktører.

Flydende møller på dybt vand har i mange år været på ideplanet , som afløser for mølleparker på lavere vandområder. En række firmaer er godt igang med forskellige løsninger.

Det eneste der er fælles er en alminde offshore mølle og meget store omkostninger.

Møllen skal helst kunne tåle både store dønninger og storm uden at gå ned ad den grund. Så et hav af forskellige flydere med kontravægte er under udvikling. Derudover skal møllen kunne bære vægten af mindst 3 forankringer på stor dybde og et kabel til en samlestation.

Stiesdal Offshore Technologies har udviklet et fundament med minimale materialeomkostninger i modsætning til konkurrenter, der satser på langtidsbrug.

Foreløbig er der afsat 18 mio. euro.

Man styrer mod et koncept der kan produceres løbende, har enkel montage og installation.

På fundamentet placeres en 3,6 MW Siemens-Gamesa offshore mølle. Så hele mølledelen er kendt og afprøvet teknik.

Møllen forankres med 3 ankerkæder på minimum 200 meter vand.

Se også

https://www.energy-supply.dk/article/view/625059/flydACende_dansk_mollefundament_skal_testes_i_norge?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

– “Naturligvis er der ulemper ved demokratiet… vælgerne eksempelvis!!”
Nive info
Gå til toppen