Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Leverandørerene til den nye højspændingslinie mellem Kassø og Frøslev er nu på plads. Skriver Energy Supply online.

Eagle højspændingsmasterne har afløst de gamle Donau Master , som tidligere blev brugt overalt.

Det er et ret betontårn af samme type som beton højspændings masterne i Tyskland. Hvor der er anbragt stålarme der bærer højspændingskablerne. Stålarmene er ligesom i V form løftet fra vandret.

Det giver samtidig mulighed for længere spænd mellem masterne. Og derudover højere spænding på kablerne. Donau masterne gik normalt op på 220 kilovolt (220.000 volt). De nye eagle master bærer snildt 400 kV (400.000 volt).

Hver ny mast måler 40 meter i højden og 30 meter i bredden. Og er tilsyneladende billiger at masseproducere. Det bliver det kinesisk ejede Titan Wind Energy A/S , der skal producere de 100 master ved Aabenraa. Hvoraf de tungere dele skal produceres i Varde. Mens de finere dele produceres i Kina.

Fundamentet bliver ikke støbt men opbygges på basis af nedrammede pæle. Lidt ligesom de store off-shore møller i Vesterhavet.

Se også

https://www.energy-supply.dk/article/view/620287/energinet_har_fundet_sin_masteleverandor

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen