Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

En mindre gruppe "Don Quixote" inspirerede klummeskriver går nu efter store møller.

 

Så kampen mod vindmøller er ikke bare spansk humoristisk historie ,men tilsyneladende også skindbarlig hverdag for en gruppe frelste danskere.

Hver gang man hører om indleverede vindmølleansøgninger kommer Danmarks Naturfredningsforening med indvendinger. Og er det ikke dem så vil en gruppe klummeskrivere fra Nordjylland uventet klage over møller langt langt fra hjemegnen i Vendsyssel.

På det sidste har en række sommerhusejere langs Jyllands Vestkyst kæmpet mod Vattenfalls tilladelser til opbygning af 2 kystnære vindmølleparker. Hvor alskens ulykker og problemer køres frem i debatten.

På det sidste har en rådmand i Århus Storkommune forsøgt at stoppe et nyt vindmølleprojekt . Idet han foreslår store møller slettet af kommuneplanen.

Og så kan der jo gå partipolitik i det hele.

Engang målte man vindmøllernes højde udfra navhøjden. Men kritikere begyndte så at bruge hyåjden for højeste vingespids. Og vupti , så måles alle møller efter tophøjden af vingeplanet.

Så når man taler om 150 meter høje vindmøller , så ligger navet måske kun i 90 meter.

Det lyder jo voldsomt med 150 meter. Og det er nok meningen med argumentationen.

Store møller er imidlertid ikke et problem , men en udvikling , der løser energiproduktionen bedre end mellemstore møller. Idet hastigheden på rotoren går ned for hver meter vingerne bliver længere.

Så store møller , der drejer 6 omdrejninger i minuttet , støjer nærmest ikke. Og gemmer sig dagligt oppe i tågen elere havgusen.

Når folk i Teknisk Forvaltning i Aarhus går imod vindmøller så er det mod bedre viden. Og derfor på kanten af chikane mod folk i branchen.

Den bedste tekniske løsning er store landplacerede vindmøller, der forstærker vores højspændingsnet lokalt med mindst muligt tab.

Alternativet er store udenlandske kulkraftværker, der pumper strøm indover grænserne.

Se ogs:

https://www.energy-supply.dk/article/view/619449/radmand_i_storkommune_slut_med_store_vindmoller

Ian

Dagens vits

Læreren: - Erling, hvis et hus har seks etager, og hver etage har tyve trappetrin, hvor mange trin er du så nødt til at gå op ad for at komme helt op?Erling: - Dem alle sammen?
Nive info
Gå til toppen