Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

polykrystalinske celler

Oprindelig var alle solceller lavet af silicium-skiver , der var behandlet på overfladen.

 

Det var i 1957 , da verden med åbne polypper så sattelitter kredse omkring jorden. Siden er teknologien med solceller gået henover jorden med stor succes.

De meget dyre silicium celler skabte derfor stor interesse for alternativer , der kunne produceres billigere. Så år efter år har alt fra malede glas til tyndfilm blevet solgt som solpaneler.

Silicium celler fås som polykrystalinske celler og monokrystalinske celler , der kan omdanne fra 16 til 20 procent af sollyset til elektricitet. Og som har en levetid på mellem 30 og 40 år.

Alternativerne kan yde fra 2 til 6 procent af sollyset til elektricitet og har i mange tilfælde haft en uhyre kort levetid.

Prisen på alternativerne har der imidlertid sjældent været noget i vejen med. Idet alt fra malet glas til coadede film koster op imod det samme som de solide krystalinske typer.

Så mange er blevet snydt igennem årene.

Skal alternativerne være alternativer , så burde priserne også være det.

Problemet er imidlertid alvorligt nok. For du kan nærmest ikke se forskel på de dyre og de billigt producerede. Og flere er gennem tiden blevet snyt af malet glas fra fjernøsten.

Og så har man jo mere købt en theaterkulisse end et solcelleanlæg.

I disse tider sælges der så solpaneler opbygget på film og folier. Anlæg der er meget billige i Kina men som sælges mange steder til nær samme pris som poly og monokrystalinske systemer.

Det er ikke svindel for sådanne anlæg kan kortvarigt yde pæne resultater, men de nye ejere bliver hurtigt skuffede.

Alle sattelitter i rummet har kun mono og polykrystalinske paneler . Selv i dag.

Så skal du investere i solcelleanlæg så vælg den dyre og langtidaholdbare løsning.

Man siger på VE udstillinger, at en del celler der ikke kunne sælges i Tyskland , endte i Danmark. Så der er grund til at være vågen.

Ian

Dagens vits

De startede bilen og direktøren sagde:
Nive info
Gå til toppen