Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Med over 50 sommersoldage har interessenh aldrig været større for anskaffelse af solpaneler.

 

Man glemmer bare at sidste sommer kun havde 3 sommerdage. Så forskellen mellem total sol og ingen sol er faldet nærmest i rækkefølge. Alle andre sommerdage vil blive et tal mellem 3 og 50.

En sommerdag er defineret som en dag på over 25 grader. Det betyder ikke at der ikke var solskin de andre dage , men blot lavere varmegrader.

Den lange skyfri tørre sommer har imidlertid givet gode produktionsresultater på de privte solcelleanlæg , hvor kWh efter kWh har dækket egetforbruget. Men det er snart slut.

Nu skal al solcellestrøm sælges separat til elnettet. Og dit forbrug afregnes direkte på din elomåler.

Det betyder, at du skal afregne moms og punktafgifter som alle andre forbrugere. Uden mulighed for at bruge dit eget grønne strøm.

I princippet en ekstraudgift på op mof 5000 kroner per husstand, der har solpaneler.

Så paradis på jorden med grøn strøm er blevet revet ned af energiministeriet.

Godt nok får man i øjeblikket afregnet den separate elproduktion med en højere tarif, men det er ligesom gamle vindmøller , som i dag får ned til 7 øre per kWh.

Det går en tid, så udfases også solcelle afregningen.

I Tyskland er man gået over til at udkoble solpanelerne og gemme strømmen på batterier.

Det giver via en inverter mulighed for at opbygge et eget uafhængigt lysnet. Lidt ligesom solplaneler på en campingvogn eller lystbåd.

Så har man sit eget strøm udenom det etablerede. Og får godt nok ikke penge for strømmen , men betaler så heller ikke punktafgifter og moms.

Lysnettet kan man jo altid bruge som "nødstrøm" , når batteriet bliver fladt. Og om vinteren , hvor der jo ikke er ret meget sol.

Sælgere af solcelleanlæg melder i hvert tilfælde om et godt sommersalg.

Se også:

http://www.obton.com/om-obton/obton-solprofil?gclid=CjwKCAjw8O7bBRB0EiwAfbrTh6NiQ6I3QO4u9XeyAMp-jIZAL5y0-z727r80PsjB8UCI9dLHVfbqXRoCz_4QAvD_BwE

http://solaropti.dk/?gclid=CjwKCAjw8O7bBRB0EiwAfbrTh_gSJWz4CUJrwI1XYaTrR3oGdhpsAhG8behC7deD9kcn-yoQY5uLtxoCZCcQAvD_BwE

Og andre på nettet

Ian

Dagens vits

Læreren: - Erling, hvis et hus har seks etager, og hver etage har tyve trappetrin, hvor mange trin er du så nødt til at gå op ad for at komme helt op?Erling: - Dem alle sammen?
Nive info
Gå til toppen