Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 Schwartse Pumpe

Brænder Tyskland enorme mængder brunkul af i deres elproduktion.

 

Hele 55 procent af al tysk elektricitet kommer i, øjeblikket fra brunkul. Den mest snavsede kulbrinte man kan finde.

At tale om en 2 procent reduktion på klimagas er fuldstændig ligegyldigt, sålænge Tyskland og Polen lige syd for os vælter atmosfæren med uhørte mængder snavset CO2.

Frankrig producerer elektricitet fra atomkraft, som dækker 85 procent af landets forbrug. Resten kommer fra vandkraft lidt vindkraft og solkraft..

Tyskland forsynes med 17 procent atomkraft, naturgas fra Rusland, importeret elektricitet fra Polen (kul) ,55 procent brunkul , resten solkraft fra store solparker om dagen og vindkraft hele året.

Danmark skulle sende el af en 8 sporet højspændings linie sydpå , når vi har vindoverskud, men man åbner kun 2 til 3 spor. Så vi ikke får lov til at trykke elpriserne dernede.

Så der er politik i energiforsyning.

Vi kunne producere meget mere forureningsfri vindkraft , hvis der havde været politisk vilje til det, men vindkraften på land hæmmes i disse år af politikerne.

Så al tale om CO2 reduktion og klima er rene skåltaler uden base i realiteter.

Grøn omstilling synes at have store problemer.

Det kunne have været så godt, men så er det faktisk skidt.

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen