Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

I "Ny Teknik" i Sverige debatteres energiforsyningen også efter 2040 , hvor en masse anlæg bliver opslidt og udfases.

 

Alternative løsninger står snart ved en skillevej. For behovet efter nye elforsyninger vil presse løsninger frem, hvor politikerne ikke nødvendigvis vil følge efter grøn omlægning. Store kapitalinteresser styrer tilsyneladende energi udviklingen og adfærden.

Var vi et diktatur, så ville store dæmningsprojekter, atomkraftværker ,geothermiske kraftværker og lignende være noget som tiltrak. Som demokrati må vi finde løsninger der ikke tillader store kapital

interesser at overtage samfundsudviklingen og samfundskagen.

I Sverige står man med nedslidte vandkraftværker og atomkraftværker. I Tyskland står man med nedslidte atomkraftværker , brunkulsværker og stenkulsværker . I England står man med nedslidte atomkraftværker o.s.v.

Vi nærmer os datoen for udskiftning . Og de kæmpe nyanlæg , der vil beskæftige millioner og kaste mange penge i omløb har stor politisk og arbejdsfaglig bevågenhed.

Så vedvarende grønne løsninger vil meget hurtigt kunne drukne i de kommende hvirvler. Hvis ikke vi snart får oplistet alternativer.

For kapitalinteresser i milliardklassen bliver en svær modstander.

Selvom miljøbevægelser har stor politisk indflydelse, så er det teknologien der muliggør udviklingen, der styrer. Vi sejler ikke med handelsskibe som på Figatten Jyllands tid. Tung fuelolie har overtaget havenes transport.

Og på samme måde forventer vi at en grøn omstilling kan udfase kul og uran til kraftværker.

Men det kræver, at alternativerne vil være ligeså pålidelige energileverandører , som anlæggene vi bruger i dag.

Den stabilisering teknologisk skal kunne levere 100 procent døgn ud og døgn ind uanset om solen skinner eller vinden blæser.

Så længe man ikke løser lagringsproblematikken vil man have et problem. Kabler på kryds og tværs løser det ikke men det hjælper.

Valg af dyre havmølleløsninger fremfor billige landvindløsninger kræver en kritisk vilje.

Valg af højspændingsmaster fremfor hundedyre kabler gør kun ondt værre.

Seudo forskning framfor relevant forskning baner kun vejen for en ny periode med store atomkraftværker i enten vores baggård eller i vore nabolande.

Og har man først valgt , så går der 40 år før man kan vælge om.

Se også:

https://www.nyteknik.se/opinion/vi-behover-karnkraft-aven-efter-ar-2040-6918199

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen