Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 oliepalmefrugter.

EU nået til enighed om et nyt direktiv: "for vedvarende energi i Europa". Skriver Ingeniøren online.

 

VEs akilleshæl har længe været "hele transportforbruget af biobrændstof". Som vi kender som etanol i benzinen og planteolie i dieselolien. Idet man forestiller sig transport omlagt til planteolie.

Olie fra planter kender vi fra rapsolie, olivenolie , majsolie og olivenolie mm. Olier der anvendes til fødevarer, sæber ,smøring og iblandingsfedtstoffer.

Der findes over 100 forskellige olieplanter, men det er kun de færreste som vi bruger som rene føde varer. Det meste går til foder og industrien.

Den største synder er i følge miljøorganisationerne , palmeolie. Der udvindes fra oliepalmens frugter. En olieplante der kan yde hele året. Desværre er den skyld i at store områder af tropisk regnskov i disse år fældes og omdannes til monokulturen .

Vi kender mest palmeolie fra "palmolive sæbe" men i troperne forsyner man nu rigtigt mange biler med olie fra oliepalmen. Og det er efterspørgslen efter bilbrændstof , der får Malaysia og Indonesien og andre tropiske regnskovs nationer til at nyplante enorme områder.

Det er det som EU ikke mere vil støtte. Så man forbyder simpelthen import af palmeolie.

Oliepalmen yder per hektar 10 gange mere olie end raps. Så rent forretningsmæssigt er der stor run på nyinvesteringer i plantager.

De nye krav er en del af kampen mod klimaforandringer.

Se også:

https://ing.dk/artikel/slut-med-palmeolie-tanken-solcelle-forhindringer-eu-klar-med-spilleregler-ve-212868?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

Ian

Dagens vits

En kvinde møder en mand, og tager med ham hjem. Hans soveværelse er fyldt med hundredvis af bamser, delt op i størrelser, og arrangeret på store hylder. Hun vælger ikke at sige noget, men er rørt over hans ømhed. Efter de har været i seng sammen, spørger hun, om han var tilfreds. - Tja. Du kan tage en bamse fra den midterste hylde...
Nive info
Gå til toppen