Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Korn på marken , absorber på taget,solceller på rammer ,træer i skoven og skyer på himlen optager alle solenergi på hver deres måde.

 

Græs , ærter og korn på marken vokser op med energi fra solen og der skabes udaf vand og luftens kultveilte tørstof og proteiner , der kan spises af dyr og mennesker eller simpelthen brændes af. Så frigives energien igen.

Raps og ryps marker udvikler oliefrø , der kan bruges til margarine eller dieselolie. Solens energi bliver til planteolie. Og på samme måde udvikler træer og skove tonsvis af kilo ved , der kan blive til nyttetræ og brænde.

Hvad mange ikke tænker på er at skyer er fordampet vanddamp , der indeholder energi.

Så meget at varmepumper kan drive et energioverskud frem. Fordampningen der bruger varme returnerer varmen når vandet kondenceres til dråber.

Hele vores vejrsystem drives med skydannelse , højtryk og lavtryk , og vindsystemer af solenergien.

Vi kunne sikkert få meget mere energi ned ril vore varmepumper , hvis vi indfangede skyer i 500 metrs højde. Men det hører fremtiden til.

Alt omkring dig er i princippet solfanger. Det gælder blot om at opsamle den akkumulerede energi .

Sår når man har jordvarme hentes energien i jordskorpen. Og har man luft til vand , så hentes energien udaf luftens fugtighed.

Mange troer at med vindmøller ,solfangere, solpaneler og varmepumper er man nået til de endelige muligheder. Men ligesom dampeksprestog i 1930erne ikke var slutresultatet , så står vi foran en masse nye muligheder.

VE innovationen har kun været aktiv siden 1973. Og det er kun 45 år.

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen