Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Vattenfalls batterianlæg ved en vindmøllepark i Wales stabiliserer nu det britiske elnet. Skriver Mentor online.

 

Flere og flere større batterianlæg bliver i disse år opført rundt omkring som back up til vedvarende energikilder som solcelleparker og vindmølleparker. Nogle er beregnet til kortvarig udglatning i huller i strømmen , mens andre kan være inde over nettet i længere tid.

Vattenfalls nye anlæg i Wales ved Pen y Cympedd er det hidtil største anlæg bygget i Uk. Med en kapacitet på 22 MW eller samme størrelse som anlægget ved Princess Alexias Vindmøllepark i Holland . Nemlig 500 batterier af BMW i3 typen på 33 kWh hver.

Pen y Cympedd er en vindmøllepark på 76 vindmøller på totalt 228 MW. Eller 76 vindmøller på hver 3 MW. Anlægget er opdelt i sektioner , så det hele ikke ryger i luften på en gang.

En reminder fra Hawaii , hvor et lignende men kompakt anlæg røg på en gang for år tilbage.

Batteribanker med lithium batterier er meget følsomme , men samtidig i stand til at lagre meget store energimængder. En egenskab der er nødvendig, hvis vedvarende energikilder skal kunne tillægges kapacitet ligesom kulkraft og dieselkraftværker.

Se også:

https://www.uochd.se/article/view/602977/batterianlaggning_i_drift_vid_vindkraftspark

https://www.mentornewsroom.se/

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen