Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Vattenfalls batterianlæg ved en vindmøllepark i Wales stabiliserer nu det britiske elnet. Skriver Mentor online.

 

Flere og flere større batterianlæg bliver i disse år opført rundt omkring som back up til vedvarende energikilder som solcelleparker og vindmølleparker. Nogle er beregnet til kortvarig udglatning i huller i strømmen , mens andre kan være inde over nettet i længere tid.

Vattenfalls nye anlæg i Wales ved Pen y Cympedd er det hidtil største anlæg bygget i Uk. Med en kapacitet på 22 MW eller samme størrelse som anlægget ved Princess Alexias Vindmøllepark i Holland . Nemlig 500 batterier af BMW i3 typen på 33 kWh hver.

Pen y Cympedd er en vindmøllepark på 76 vindmøller på totalt 228 MW. Eller 76 vindmøller på hver 3 MW. Anlægget er opdelt i sektioner , så det hele ikke ryger i luften på en gang.

En reminder fra Hawaii , hvor et lignende men kompakt anlæg røg på en gang for år tilbage.

Batteribanker med lithium batterier er meget følsomme , men samtidig i stand til at lagre meget store energimængder. En egenskab der er nødvendig, hvis vedvarende energikilder skal kunne tillægges kapacitet ligesom kulkraft og dieselkraftværker.

Se også:

https://www.uochd.se/article/view/602977/batterianlaggning_i_drift_vid_vindkraftspark

https://www.mentornewsroom.se/

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen