Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Kul , olie og naturgas udgør over 80 procent af den energi som oppebærer civilisationen.

 

Alle andre energileverandører er i virkeligheden små aktører på verdensplan. Dem kender vi som vandkraft, vind, solenergi , geothermisk energi ,træ og atomkraft.

Og dog findes der mange andre som tidevandsværker, bølgekraft, fokuseret solenergi,affaldsforbrænding o.s.v.

De fleste penge til forskning og udvikling bruger vi på de sidste 20 procent. Selvom det er fra de 80 procent vi får vores kraft.

Nogle energiformer dominerer i deres lokalsamfund , hvor de udnyttes effektivt. Det er f.eks. vandkraft i Sverige og Norge. Træ i Finland, Kul i Polen, geothermisk varme på Island og New Zealand, sol i Californien o.s.v.

Men det er kun energier i pletter , som ikke tilfører det store regnskab så mange procent.

Når de 3 store ressourcer slipper op vil der ikke være muligheder for 80 procent af jordens befolkning. Og vi vil ende i ekstrem konkurrence og ødelæggelse.

Derfor er det vigtigt at finde nye alternativer til de 3 store energikilder. Eller udvikle de alternativer vi allerede har . Men det bliver ikke let at erstatte 80 procent.

I øjeblikket stiger verdens forbrug voldsomt. Med Kina, Indien og Sydamerika som nye energiforbrugere. Så run på kul ,olie og naturgas vil fortsat ekspandere.

Indtil det hele slipper op.

Foreløbig ser vi oliekilde på oliekilde som viser faldende produktionstal. Og kul skal man hente dybere og dybere nede i undergrunden. Kun naturgas synes at have fortsatte vækstmuligheder de næste år. Og alle håber man finder nye kulbrinte forekomster.

Men jordens ressourcer synes uundgåeligt at slippe op . Og en jorden II er ikke lige om hjørnet.

Se også:

https://ing.dk/artikel/guldtip-graven-fokuser-kun-paa-de-80-procent-helheden-212167

Ian

Dagens vits

En mand kommer ind til bageren, og siger at han skal have en pose vaniliekranse. Bageren giver ham posen, hvorefter manden spørger, hvordan de laver hullerne i vaniljekransene. Bageren tager manden med ud bagved, hvor der sidder en elefant og stikker pikken igennem vaniljekransene. "Nej, det er fandme for ulækkert siger manden". "Nå, det er ingenting", siger bageren, "så skal du se når den fylder flødeskumskagerne?"
Nive info
Gå til toppen