Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Flere og flere investerer nu i solcelleanlæg i Grønland. Og på det sidste er der kommet en del institutioner med på energibølgen.

 

Den meget rene luft giver i sommermånederne gode produktionsmuligheder , der producerer i mange timer, jo mere mod nord man kommer.

Om vinteren er alt sort , så det er i sommerhalvåret man skal høste energien.

I Sukkertoppen idag Maniitsoq er børnehaven parsi blevet udstyret med et meget stort solcelleanlæg. Ligesom flere af kommunens bygninger allerede har sådanne.

Børnehaven blev forsynet med solceller i forbindelse med en større renovering. Noget mange danske kommuner kunne lære en del af.

Udover tagflader og sydvendte dele af husene har man også fæstnet større anlæg til fjeldsider.

Manitsoq har ikke vandkraft , så energibesparelsen er til at føle på. Byen får elektriciteten fra et dieselkraftværk. Og det er en relativ dyr energi.

Se også:

https://www.qeqqata.gl/Nyheder/2017/06/Solceller?sc_lang=da

Ian

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen