Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Flere og flere investerer nu i solcelleanlæg i Grønland. Og på det sidste er der kommet en del institutioner med på energibølgen.

 

Den meget rene luft giver i sommermånederne gode produktionsmuligheder , der producerer i mange timer, jo mere mod nord man kommer.

Om vinteren er alt sort , så det er i sommerhalvåret man skal høste energien.

I Sukkertoppen idag Maniitsoq er børnehaven parsi blevet udstyret med et meget stort solcelleanlæg. Ligesom flere af kommunens bygninger allerede har sådanne.

Børnehaven blev forsynet med solceller i forbindelse med en større renovering. Noget mange danske kommuner kunne lære en del af.

Udover tagflader og sydvendte dele af husene har man også fæstnet større anlæg til fjeldsider.

Manitsoq har ikke vandkraft , så energibesparelsen er til at føle på. Byen får elektriciteten fra et dieselkraftværk. Og det er en relativ dyr energi.

Se også:

https://www.qeqqata.gl/Nyheder/2017/06/Solceller?sc_lang=da

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen