Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Staten,regionerne og tidligere amterne og nu kommunernes mangekantedede restriktioner på forblæste lokaliteter popper vindmølle grund priserne op og op.

 Med konstant klager fra "Naboer til Kæmpevindmøller" , Danmarks Naturfredningsforening og tilsvarende "skadelidte" bliver de mulige gode lokaliteter trampet i stykker . Og det bliver sværere og sværere for lokale at få rejst anparts og andelsmøller.

Med krav om depositum i 100.000 kroners klassen er det ikke forundt ret mange private mere at opstille deres egen større mølle i baghaven. Det er som om at de fine taler om nye grønne tider drukner i modstand både administrativt og politisk.

Selv meget meget små husstandsmøller skal igennem maskineriets "spidsrod". Møller der i 1980 var legetøj og som i 1990 var for små til nogensomhelst regler.

De behandles idag som farligt gods. Og beskæftiger der et utal af funktionærer med papirgange ,kontroller og vurderinger.

Det er som om hele kontrolsystemet er selvforstærkende. Og de mulige initiativer bliver kvalt .

Og det på trods af at den positive holdning til vindmøller aldrig har været større.

Jo færre steder der må og kan opstilles, desto dyrere bliver grunden hvor de skal stå.

Rigtigt store selskaber køber bare al jorden omkring landsbyerne. Og det til priser man aldrig i normal handel ville kunne få. Så pensionsopsparingen på de lokaliteter er tit dobbelt eller tredobbelt op. Så der er nye økonomiske interesser i spil parallelt.

De større og større vindmøller gør det samtidig svært at samel anpartshavere nok i den hjemkommune man bor i. Der skal til megamøller vel over 1000 anpartshavere til et nyt møllelaug. Så ejerskab til helt store møller vil for altid blive en stats eller elværks opgave.

Til havs er store kapitalfonde, forsikringsselskaber og banker allerede i position.

Så kampen står om de små husstandsmøller.

De mellemstore møller kan ikke betale for de kunstige jordpriser.

Og det sker under et liberalt folkestyre !

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen