Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

15 til 20 meter nye højspændingsmaster skal i den kommende tid forbinde Idumlund transformatorstationen med 400 kV anlægget mod Tyskland.

 Tyskerne udbygger nu deres kraftlinier fra Hamburg og nordpå til den danske grænse.

Det giver de mange møller i Jylland mulighed for at kunne eksportere grøn el til Tyskland.

Specielt med de to nye kystnære havvindmølleparker bliver det nødvendigt med en kapacitetsforøgelse. Og den tænkes trukket på 15 til 20 nye højspændingsmaster.

Prisen for kabellægning er i følge Energinet.dk alt for dyr.

Og desuden er der ingen kabler i området der leder 400 KVA. Så man har ingen erfaring med med kabellagte spænninger i den størrelse.

Kritikere vil have linierne kabellagt, men det fordyrer ifølge Energinet.dk det hele alt for meget. 20 mio.kroner ekstra per kilometer lyder estimatet.

Hvis man har gemt højspændingsmasterne fra Thy linien kunne det gøres endnu billigere med master. Men det har man nok ikke.

Den nye linie kommer til at gå tæt på et minitært øvelsesterræn i Holstebro kommune. Så det generer næppe det store billede.

Se også:

Klide Struer Dagblad 18/4-18 s. 3250.

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen