Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Strøm fra VE anlæg kan omdannes til varme på flere forskellige måder. Og er de store nok så kan de opvarme hus og varmt brugsvand helårligt.

 

En dyppekoger er et varmelegeme der gløder op når modstanden i tråden bliver stor nok.

Vi kender varmelegemer i strygejern ,toastjern, damernes krøllejern, vandvarmere, varmeblæsere og rugemaskiner. En spiralsnoet tynd ledning af et metal , der kan tåle at gløde længe uden at brænde over. "Så det kan ikke være jern".

Glødetråde i elektriske pærere og radiorør holder kun omkring 1000 timer. Hvorimod din brødrister gløsder op uge efter, uge og år efter år.

Men alle glødetråde holder ikke evigt.

I en dyppekoger er glødetråden indkapslet i lidt keramik og udenpå et metalrør. Så elektriciteten ikke kan løbe ud i væsken.

Dyppekogere sidder hos private oftest i varmtvandsbeholdere og solfangerlagertanke og i varme pumper. De findes også i løs vægt til køkkenbrug.

I dykkekogere omdannes strømmen direkte til varme. Så man kan måle forbrugt strøm og måle temperaturen i en given væske.

Dyppekogeren kan hæve temperaturen fra en halvdårlig kvalitet til en valgt kvalitet. Hvorfor der ofte sidder dyppekogere i anlæg hvor man skal bruge en forudvalgt driftstemperatur.

F.eks. i varmepumper der ikke virker under 5 grader. Der bruger fabrikkerne en dyppekoger i de koldeste vintermåneder. Så ikke alle varmepumper kører rent frodampnings varme ( omvendt køleskab) hele tiden.

Dyppekogerteknikken kan bruges i forbindelse med oliefyr, gasfyr m.v. Så ikke alle dyppekogere er elektriske. Men altid styret af en thermostat.

Varmepumper trækker noget halvvarmt vand ind i systemet . Her trækker man via et fordampningsmodul varme ud af væsken. Og ved at koncentrere dampene til væske igen opnås højere temperaturer. Det sker i en varmtvandsbeholder.

Bliver varmtvandsbeholderen eller solfangerlagertanken ikke varm nok sidder der midtvejs en dyppekoger, der kan hæve temperaturen i toppen af beholderen.

Varmepumper bruger elektricetet til drift. Hvorfor små vindmøller, solfangere og lignende er fine i disse VE kredsløb. Men det kræver også en del indsigt.

Man kunne også opvarme det hele med dyppekogere, men så får man ikke varmepumpens energieffektivitet. Så rene dyppekogere er oftes dyrere. Med mindre det er en vindmølle der trækker det hele.

Se også:

https://www.kuhlmann-electroheat.com/dk/elpatron-2-tommer/pn-8/

http://dk.heaterchina.net/immersion-heater/

Ian

Dagens vits

Hvorfor står Århusianerne og kigger ud over havet? Svar: De har hørt at pornobølgen er på vej.
Nive info
Gå til toppen