Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Alle roterende maskiner udvikler mere eller mindre varme. Vindmøller er ingen undtagelse.

 

Specielt generator og gearolie bliver varme under drift. Og stod de i din garage, så ville du forlængst have udnyttet processvarme eller varmetabet om man vil til fordel for rumopvarmningen.

Men nu står de jo ikke i garagen , men hænger 40 til 90 meter oppe udenfor byerne.

Fabrikanterne klarer det ved at sætte store kølere på nacellen. Men det burde i virkeligheden hentes ned med en varmepumpe , hvis holdningen til VE er at udnytte alle muligheder.

Men nu blæses alle kalorierne i stedet ud til fuglene.

På minikraftvarme anlæg udnytter man den varme udstødning, den varme gearolie ,kølevandet i motorblokken og sætter en varmtvandskappe om generatoren.

Vindmøller har ingen udstødning og ingen kølevand fra motorblokken, men man har varm gearolie og mulighed for at sætte en vandbåret kappe på generatoren. Derudover udvikler invertenren på store møller utroligt meget varme.

Så omkring store møller er der en masse varm luft. Der med en luft til vand varmepumpe kan forsyne et lokalt fjernvarmenet med kalorier , der ellers går tabt. Men det forskes der ikke i.

Måske fordi "forskerne" ved for lidt med hvilket potientiale de arbejder med.

Og det er ligemeget hvilken mølle man arbejder med. Fra den mindste husstandsmølle til den største megamølle er der i øjeblikke køling til omgivelserne. Og ikke anvendelse af varmen.

De gamle vandbremsemøller fra 1970erne viste hvor meget en given propel kunne give. Så er det bare at trække tallet fra generatorproduktionen fra en tilsvarende vinget mølle.

Det vil groft give en ide om mulighederne.

Ian

Dagens vits

Far, er det rigtigt, at man bliver til støv, når man dør? Ja, min søn, det er det. Så ligger der en død mand under min seng.
Nive info
Gå til toppen