Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Rød blok ønsker flere havmølleparker med i det kommende energiforlig.

 

Skal Danmark leve op til en fører rolle indenfor vindkraft må hjemmemarkedet også have produktionsopgaver. Og vil man ikke bygge billigt på land , så forestiller energiforligs partnerne sig at man kan bygge dyrt til havs.

Det kommende energiforlig vil vise om der også er handling bag de mange skåltaler. Og sker der ikke noget, så er Danmark færdigt på det europæiske marked.

Det er det til enhver tid siddende energiminister der sidder med Es-serne i ærmet. Og indtil nu synes mantraet at afvikle privat eje af vindmøller og prioritere pengetanke og elværker. Almindelige mennesker kan ikke mere som tidligere komme til fadet og købe andele og anparter ret mange steder.

Samtidig har der været en masse interessekonflikter primært kolporteret af Danmarks Naturfredningsforening og foreningen mod megamøller. Og når energiministeren så følger modstanderne fremfor udviklerne, så skal det gå galt.

Nu kommer så et energiforlig,hvor rød blok foreslår 3 nye store havvindmølleparker med en samlet effekt 3000 megawatt. Der helst skal bygges inden 2030.

Energiministeren vil ikke udtale sig om størrelse . Kun at overvejelserne spiller en central rolle i de kommende oplæg. Så intet er tilsyneladende givet endnu. Kun at man tænker på at store computer firmaer måske vil være med i finansieringen af ny grøn strøm.

Der er i hvert tilfælde plas til flere havvindmølle anlæg. Specielt i områder der alligevel er for lavvandet til andet brug. Havmølleparker forhindrer samtidig grov rovdrift på fiskebestanden , så der er også naturfordele med i kølvandet.

Se også:

http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/360674/roed_blok_vil_have_flere_havvindmoeller.html?utm_source=all_rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed

https://politiken.dk/indland/politik/art6411631/R%C3%B8d-blok-vil-have-markant-flere-havm%C3%B8ller

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen