Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Planen om en forbindelse over Storebælt via Samsø er ikke ny . Den lå allerede i skuffen , da Storebæltsforbindelsen skulle tegnes , men blev opgivet.

 Set fra et energisynspunkt vil en ny transportvej over Storebælt koste ikke bare konstruktionskroner , men også drifts brændstof til biltrafikken. Altså en ikke særlig gennemtænkt løsning , når der i fremtiden bliver mindre og mindre energi til deling.

Aller billigst ville det være at bygge en jernbanetunnel hele vejen. Med biltog , som ville anvende elektricitet til driften. Og en sådan tunnel kunne sikkert bygges til den halve pris af hvad en eller to højbroer og flere lavbroer ville koste.

Undergrunden består trods alt kun af kridt og limsten. Materiale der kan spules ud af store maskiner.

Andre tunnelprojekter i Europa benytter biltog. Så det er ikke nogen ukendt teknik.

Kattegatbroen har haft flere ideer til linieføringer gennem snart 100 år.

Lige fra vej henover Isefjorden og via Sjællands Odde til Djursland. Og sidst under Storebæltbroens planlægning en linie nord om Fyn direkte til Jylland med afkørsel til Samsø nordpå og Fyn sydpå.

Og derimellem flere linieføringer via Samsø og Endelave eller Samsø og Tunø. Men oftest over den en meter dybe Svanegrund mellem samsø og Gylling Næs.

Nu har man så pludselig besluttet sig på 14 dage om et milliardstort bilbroprojekt. Og det selvom bilen vil komme under teknologisk tryk meget snart.

Og 30 år kører det hele måske allerede på batterier og el , ligesom troljebussermsporvogne , S-tog og lignende. Og så vil en bilbro være lidt ude af trit med udviklingen.

Se også

https://ing.dk/artikel/hastig-ny-kattegat-plan-vejdirektoratet-fik-to-uger-ny-analyse-211382?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

Ian

Dagens vits

Hvorfor står Århusianerne og kigger ud over havet? Svar: De har hørt at pornobølgen er på vej.
Nive info
Gå til toppen