Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Ing. online har en stor interessant artikkel om den nye ekspansion i tagintegrede solceller.

 

Solceller har længe været en relativ dyr energiløsning , der til gengæld har kunne finde gode væksbetingelser i byområder. Og det er væksten af markedet fordi flere efterspørger en solcelleløsning, der giver masse og serie produktion billigere produkter.

Mange løsninger kolporteres imidlertid indenfor solpaneler. Og prisen afslører ikke altid kvaliteten, så der er nogle grimme overraskelser under skydækket.

Siliciumsolceller er de bedste og de dyreste. Og sælges som monokrystalinske (sorte) og polykrystalinske (blålige) paneler.

Dertil kommer paneler bygget på film og folie . Og paneler der er offsett trykt på diverse materialer.

Springet til tagsten med solceller var ikke lang. Det har forsøg i sverige vist over flere år.

Idag kommer der så paneler , der skal omdanne tagfladen til et energitag. Men de er ofte af film folie typen , der højst yder 6 procent i modsætning til silicium der når 18 procent af solenergien.

Da fortjensten ved at anvende film og folie er størst vil vi se mange tilbud på solcelletag med netop det udgangspunkt. Dertil kommer elektronik der omdanner solcellernes jævnstrøm til vekselstrøm. Der så kan pumpoes ind på lysnettet og sælges.

Man kan også søge selvforsyning og investere i batterier. Så kan selvforsyningen udvides til flere timer efter solnedgang. Sådanne batterier er allerede på trapperne, men ret dyre.

Man bliver aldrig 100 procent selvforsynende. Det er natten og vinteren for lang til.

Se også:

https://ing.dk/artikel/solcelletaget-pa-vej-ud-masserne-211332?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

Ian

Dagens vits

En mand kommer ind til bageren, og siger at han skal have en pose vaniliekranse. Bageren giver ham posen, hvorefter manden spørger, hvordan de laver hullerne i vaniljekransene. Bageren tager manden med ud bagved, hvor der sidder en elefant og stikker pikken igennem vaniljekransene. "Nej, det er fandme for ulækkert siger manden". "Nå, det er ingenting", siger bageren, "så skal du se når den fylder flødeskumskagerne?"
Nive info
Gå til toppen