Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Jagten på større og større vinger presser vindmøllefabrikanterne mod flere og flere Gigawatt.

 I Danmark er det primært LM Windpower , Siemens Wind Power og Vestas der udvikler vinger til megamøllerne. Godt fulgt af komkurrenter i udlandet.

Derudover har Vestas og Siemens sattelit fabrikker i en række lande , hvor efterspørgslen bliver større og større. Så n formene er blevet kolde i Europa , så kan man fortsat købe kopier til reservedele fra Kina, Indien og Brazilien for at nævne nogle.

I mange år var de længste vinger på omkring 62 meter. Materialerne var glasfiber, kulfiber, stål , epoxy og polyester. Men med den øgede længde steg vægten samtidig voldsomt.

Så da Vestas og Siemens lagde sig på 79 meter og 81 meter i 2017 forventede man at nu var der udviklings pause et par år. Men nej.

LM Wind Power kom så i år med en 88 meter vinge , der ville revolutionere området endnu en gang. Og denne gang havde man pillet en masse vægt af vingen ved at blande kulfiber og glasfiber i et nye hybridmateriale.

Et spring udaf på 6½ meter i et hug.

Vingen er blev udviklet i samarbjde med DTU. Og endda til en konkurrencedygtig produktionspris.

Og der snurrer i følge Energy-Supply allerede et sæt på en forsøgsmølle i Tyskland.

Dertil kommer af amerikanske General Electric Power har bestilt et sæt 107 meter lange vinger ligsledes LM i Lunderskov. Til levering om 2 til 3 år.

Da alle møller roterer med 30 meter i sekundet i vinge tip spidsen, så vil den øgede diameter betyde langsommere og langsommere rotation, der opfanges af mangepolede generatorer.

Se også

https://www.energy-supply.dk/article/view/592745/verdens_storste_mollevinge_er_lavet_af_nyt_hybridmateriale

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen