Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Jammerbugt kommune mellem Limfjorden (Langerak) og Jammerbugten planlægger nu anlæg af tre megastore solcelle parker.

 Den fremtidige planlægning i Vedvarende Energi , der kan reducere CO2 udledningen omfatter udover at afsætte plads til storer vindmøller også udvalg af arealer til fjernvarmesol og megastore elproducerende solcelleanlæg.

Solceller og solfangere , yder mest i sommerhalvåret, men det er også på den tid befolkningsstigningen i sommerhusområderne er størst. Så store solanlæg i ferieområderne er et ekstra plus.

Jo mere lokalt man kan afsætte energien des mindre skal der så sendes ud over landet.

Mange små centerbyer har fået store solfangeranlæg tilknyttet deres lokale kraftvarme. Og da behovet for opvarmning af svømmebassiner er stort i ferieområderne , så skulle der nok kunne findes finansiering. Vandlande er ligesom et godt trækplaster til sommerhusudlejning.

Og med mange huse kommer et stort elektricitetsforbrug. Så behovet vokser med tiden. Specielt tyskerne vil gerne have "grøn strøm" i kontakterne.

Så nu afsættes et område på 88 hektar til solformål.

Et område i den vestlige ende af kommunen kaldet Vuust Homel Bio Park og to områder i den østlige ende udfor Pandrup på 65 hektar.

Anlæggene skulle være af størelsesordenen på 54 MW og 35 MW.

Indtil videre skal de gennem alskens myndigheder og indsigelser.

Se også:

https://nordjyske.dk/nyheder/jammerbugt/planer-om-to-store-solcelleanlaeg/78827e81-9d1d-4430-9c2b-accc74afce81

https://www.energy-supply.dk/article/view/589800/planer_om_to_store_solcelleanlaeg

Ian

Dagens vits

Det var en lille pige, der ringede til alarmcentralen: "Min mors hår sidder fast i bruseren!" "Vi har ikke tid til sådanne problemer, hvad hedder din mor?" "Pamela Anderson." "Vi kommer straks!"
Nive info
Gå til toppen