Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Regeringen stopper al olie-og gasjagt på land.

 Efter mange års fejlslagen olieefterforskning på land stopper Energiministeren nu for yderligere efterforskning. Lokale protester fra Nordjylland og Lolland-Falster bliver nu taget alvorligt.

Sidst hørte vi om franske Areva , der var efter naturgasforekomster , som ikke gav de resultater som "guldgraverne" ellers forestillede sig.

Vi har kun fundet kulbrinter ude i Nordsøen. Og svage spor efter kulbrinter andre steder.

Det hele begyndte i 1950erne , da amerikanske aktører borede efter olie i Nordsjælland. Og senere på flere andre lokaliteter. Specielt omkring salthorste var der lovende spor, men det blev ikke til andet.

Senere blev et konsordium af store aktører samlet under DUC eller Dansk Undergrunds Consordium , hvor Maersk spiller en privær rolle.

De havde anderledes held med boringer i Nordsøen. Men også det eventyr synes på vej til udfasning. Specielt de relativt lave rå-oliepriser tager luften ud af mange projekter

Derudover er en række nye lande kommet til sidenhen.

Boringer og pumpeaktiviteter har flere steder ødelagt grundvandsdepoterne. Så interessen for den type initiativer er køldnet en del. For ikke at sige , at der nu er massive protester.

Det er specielt efterforskning efter skiffergas og den medfølgende krackning af undergrunden , som nu spiller en kraftig negativ rolle realpoltisk.

Så lars Christian Lilleholt lukker nu for yderligere problemer.

Se også:

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE10334246/regeringen-stopper-al-olie-og-gasjagt-paa-land/

https://www.energy-supply.dk/article/view/587053/slut_med_at_bore_efter_olie_gas_og_skifergas

Ian

Dagens vits

Læreren: - Erling, hvis et hus har seks etager, og hver etage har tyve trappetrin, hvor mange trin er du så nødt til at gå op ad for at komme helt op?Erling: - Dem alle sammen?
Nive info
Gå til toppen