Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Med ændrede regler for hurtige elektriske cykler åbner Transportministeren for en større debat i medierne..

 

Ingeniøren online for en fin artikkel om de nye elektriske high speed cykler.

Man kan ligesom sige at markedet for elektriske kanllerter nu er åbnet. For det har hidtil været elmotorerne og batterikapaciteten, der har bestemt udviklingstempoet.

Og med mange solcelleanlæg og dårlige afregningspriser, så er det oplagt at bruge strømmen selv fremfor at sælge den. Og her er elbilen og elcyklen en af mulighederne.

Elcyklen er en cykel med elektrisk hjælpemotor, der træder til og hjælper cyklisten frem.

Den kører ikke retmeget hurtigere end en almindelig cykel , men den udmatter ikke cyklisten så meget. Det giver derfor mulighed for lange ture til arbejde og aktivitet.

En speed pedelec er en stor version af en elcykel, som giver cyklisten ekstra fart og rækkevidde. Idet den er udstyret med kraftigere motor og kraftigere batterier.

Så man periodisk kan nå op på 45 kilometer i timen mod 15 kilometer i timen for en almindelig cykel. Så nu kommer der cykler kørende med forskellig hastighed på vejene.

Pedelec cykler med stort udstyr vil derfor overraske både gående og andre cyklister.

Ikke desto mindre ser man nu , at de hurtige cykler holder sig på cykelstierne.Og de kører efter forholdene.

Encyklens motor virker kun når man selv træder pedalerne. Det gælder også de store cykler. Men hvis man udelukkende trækker på elcykeldelen , så vil rækkevidden også begrænses.

Lav fart gir stor rækkevidde. Høj fart giver kortere rækkevidde. Alternativt kan man udstyre cyklen med større batterikapacitet (selvbyggere). Men så øges vægten også betydeligt.

En elcykel kan ind i mellem erhverves for 5000 kroner mod en Speed Pedelec der koster over 20.000 kroner. På Ingeniøren online er en beskrivelse af en selvbygget løsning.

Se også

https://ing.dk/artikel/ing-laesere-speed-pedelec-andre-trafikanter-tager-ikke-hoejde-farten-210669?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

https://ing.dk/artikel/her-fem-eksempler-paa-speed-pedelecs-210638

https://ing.dk/artikel/transportminister-faerdselslov-forhindrer-super-elcykler-at-brage-rundt-med-45-kmt

Ian

Dagens vits

- Tjener der er en flue i min suppe - Ja vi havde ikke redningsveste til dem alle samme.
Nive info
Gå til toppen