Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

I 1870ernhe bankede andelsbevægelsen virksomheder op nærmest ud af den blå luft. Kan vi gøre det igen ?

 

Gennem tiderne er der hele tiden kommet nye ideer i spil . Fælles for sucessen har været adgang til vørdier, der løftede udviklingen frem.

I øjeblikket synes mulighederne i vekstområderne i Vestjylland og Nordjylland voldsomt hæmmet af pengemangel og politisk taraksserier. Så de næste,års dynamo aktivitet har svære odds herovre fra end nogen sinde.

1970erne og 1980erne gav et kraftigt boost , da vindmøllerne endnu ikke havde fået snærende bånd og mange småindustrier fik penge ud af anstrtengelserne.

Penge der udviklede større og større anlæg . Langt hurtigere end man så o andre lande. Men det er slut nu efter maskinstormere i Energi og Miljøministeriene har lukket godt og grundigt ned.

Og det i en periode med en "liberal" overvægt i Folketinget.

Det er som om at nye opfindelser har mest vækst inden der indføres stramme regler og kvoter.

Det så vi da solcellerne fik positiv særbehandling . Og 100.000 anlæg voksede ud af få måneders positiv politik. Men så blev det hele også stoppet . Så selv gazellevirksomheder døde indenfor et år.

Siden har vi ikke set nye opfindelser vækste udover , at anlæggene er blevet maximerede.

Så vi har fået megawatt vindmøller og store solcellefarme, som kun de største pengekasser kan nå , mens almindelige mennesker nærmest ikke kan få tilladelse til en husstandsmølle.

Vi skal nok ikke regne med at de gode ideer mere kommer herfra. Udviklingen sker i andre lande. Ikke fordi vi ikke har de gode ideer. Men fordi vi har finansierings problemer og politiske problemer. Det er behov for initiativer , som andelsbevægelsen viste for over 100 år siden og som tiden efter energikrisen skabte i 1970erne, 1980erne og 1990erne.

Ian

Dagens vits

Hvorfor findes der kun snemænd - og ikke snekvinder???? Fordi det kun er mænd der er så dumme, at de vil stå ude i frost og kulde en hel lang vinter!!!
Nive info
Gå til toppen