Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

En gammel opfindelse bliver taget op igen med jævne mellemrum. Fresnel linsen til at koncentrere solenergi er en af dem.

 

En fresnel linse er en flad linse , der kan koncentrere lys i et brændpunkt. Vi kender den fra skolernes overhead projektere, hvor motiver på klart plast kan kastes op på en hvid skærm.

Og fra Arizonas ørken , hvor hundrede af "overhead linser" opvarmede rør med olie, så der kunne produceres elektricitet.

Princippet i fyrtårn-lys , hvor lyset forstærkes via fresnel lignende glas blokke. Lyskastere i marinen. Og opvarmning af drivhuse i Chekkiet.

Sidste, er linser på 2 gange 1 meter , der i rækkefølge placeres langs drivhusets sydside.

Linsen er lavet af glas . Og sollyset koncentreres på et kraftigt rør bagved.

Væsken i røret cirkuleres ned i jorden ( ligesom gulvvarme). Planterne får varme ved rødderne og sæconen kan forlænges med uger.

I dag bruger de nok plastplade i stedet for (akryl).

Et nyt dansk koncept bruger 6 kvadrater med plast fresnel anbragt på en heliostat.

Ved at bruge tynd olie som i Arizona , kan man komme op over 100 grader , der via varmevekslere kan omdanne vand til damp . Og derved producere elektricitet.

Alternativt kan man opvarme fjernvarmen i sommerhalvåret.

Masseproduktion af store gennemsigtige plastlinser forestiller man sig at kunne halvere prisen på solfangeranlæg. Dog bruges der glas i Chekkiet, da glas ikke gulner isolen.

Se også:

https://ing.dk/artikel/ivaerksaetter-fokuserer-solen-billig-varme-210450?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

https://en.wikipedia.org/wiki/Fresnel_lens

https://de.wikipedia.org/wiki/Fresnel-Linse

Ian

Dagens vits

Hvorfor findes der kun snemænd - og ikke snekvinder???? Fordi det kun er mænd der er så dumme, at de vil stå ude i frost og kulde en hel lang vinter!!!
Nive info
Gå til toppen