Afprøvningen af de helt store vindmøller blivr mere og mere nødvendigt efterhånden som man nærmer sig den størst mulige vindmølle.

 

Uformelle og formelle testpladser.

De firmaer der har de største holdbare vindmøller vil også løbe med markedet i fremtiden. Og det vil hurtigt betyde døden for dem der ikke kan levere. Specielt fordi der er så mange penge involveret i det konkurrenceprægedede marked.

Et fejlskud vil derfor være fatalt.

Vi har allerede fyldt testcentrene vde Hovsøre og ved Frøstup helt. Og ansøgning om udvidelse med et par ekstra pladser vil hurtigt blive spist op.

Derfor er der nu politisk velvilje for at udvide med endnu flere testfaciliteter.

Andre lande står også på spring med nye teststationer. Så nok er der velvilje , men samtidig skal der også handles hurtigt.

Sidste skud var et ekstraordinært højt tårn til skovene i Sydøstasien. Det næste bliver længere vinger og nyudviklede generatorer. Men det var ligesom de ideer ikke slete i dk regi.

Med 200 mio. kroner specielt afsat håber man tilsyneladende på at vi kan følge med.

Og det kan vi måske også på specifikke områder. Som integration af flere systemer med de kraftvarme der ligger lige for. Desværre har det indtil nu ikke været prioriteringen på parnasset.

Så vi kan allerede nu se , at der bliver brug for mere power på forsøgssiden. Alternativt må vi se udlandet løbe med vindkraften.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/584577/flere_testpladser_til_vindmoller_pa_vej

Ian