Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Vi er ikke særlig populære i Tyskland for tiden. Efter udmelding om stop for den nye gasledning Nord Stream 2.

 Rusland sælger naturgas til store dele Vesteuropa. Noget går via Ukraine , noget andet går via den store gasledning i Østersøen. Når der er behov for gas, så stiger priserne. Ligesom de falder når der er rigeligt på markedet.

Konflikten mellem Ukraine og Rusland begyndte, da man i Kiev begyndte at tappe naturgas uden at betale for den. Det harmede så meget i Moskwa, at man for få år siden byggede en gasledning udenom Ukraine via Østersøen til det tyske gasnet.

Men med fortsat stigende behov efter naturgas, så blev Nord Stream 1 for lille. Så gassen måtte rationaliseres periodevis i vintermånederne.

Ukraine blev traditionelt opvarmet med kul fra egne miner i Donetsk området. Men det befolkes af russiske kulminearbejdere, der saboterede Kiev. Derfor var overgang for byerne til russisk naturgas nødvendig. Og da man ingen valuta havde, så blev resultatet "sørøveri" fra de eksisterende gaslinier.

Det betød mangel på naturgas i Ungarn , Østrig , Norditalien og Sydtyskland.

Derfor byggede man Nord Stream linien. Endda på meget kort tid.

Nu har man så påbegyndt en ekstra paralelt ført rørledning, Nord Stream 2.

Og den skal uheldigvis snitte dansk farvand.

Og nu vil Folketinget så blokere. Og det samtidig med at folkene allerede har trukket 2/3 af linien.

Det kan hurtigt føre til voldsom konflikt med både Rusland og Tyskland. For kan man ikke øge gasleverancerne fra St.Pedersborg til Greifswald , så lukker Ukraine yderligere ned og alle folk i centraleuropa kommer i klemme.

Priserne vil stige.

Naturgassen er blevet et våben i en konflikt.

Ian

Dagens vits

Han: - Hvis du ikke vil gifte dig med mig, så skyder jeg min hjerne ud! Hun: - Det ville være en stor overraskelse for min far. Han tror ikke på, du har nogen.?
Nive info
Gå til toppen