Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Stenalderen ophørte ikke fordi man løb tør for sten. Hver periode har sin tid.

 Vi er vokset op i 1900 tallene med kul , petrolium , dieselolie, benzin , naturgas og elektricitet.

Parallelt har vi haft 2 verdenskrige , eroblet luftrummet og sprængt atombomber.

Vi kan nogenlunde nøjagtigt tidsfæste hvornår vi fik et gennembrud af nye opdagelser og nye opfindelser. Og vi ved også hvornår nogle af ideerne blev forældede og faset ud.

Den tid vi nu lever i har lidt af det hele og dog mere af noget. For vi vil helst ikke undvære opnåede opfindelser og færdigheder. Og alligevel så har vi truslen hængende over hovedet fra flere kanter.

Og samtidig sker der et teknologisk skred ligesom da petrolium blev udfaset og erstattet med dieselolie. Og snart bliver diesleolie udfaset og erstattet med elektricitet.

Skibe af træ blev udfaset med skibe af stål og snart bliver stålet erstattet med glas og kulfiber.

Det sker ikke fordi træet er sluppet op. Men fordi nye opfindelser gør det muligt.

Atombomben skabte mulighed for atomreaktoren til elektricitetsproduktion . Hvad bliver så næste trin efter atomreaktoren ? I øjeblikket tales der om kold fission . Og muligheden for ekspansion i rummet kræver ganske små energikilder. Så måske ?

For i næste tids-periode skal der bruges masser af elektricitet.

Og imens går vi måske fra 8 milliarder mennesker til måske 80 milliarder.

Det kan vindmøller , solceller ,atomkraftværker og kulkraft ikke leve op til .

Så vi er igen i en overgangsfase. Hvor alle energikilder vil blive presset til det yderste.

Floder vil blive opdæmmet, vulkaner vil blive tæmmet, kulminer tømt ,uran slippe op . Og VE anlæg vil rejse sig i alle byer.

Med mindre vi får styr på samfundsudviklingen og ikke ryger i hovedet på hinanden.

I 1900 tallet er vi gået fra Hollandsk mølle til klapsejler og vindrose. Og fra 1940erne fra hurtigløber med kæder til hurtigløbere i megaklassen uden gear.

Nu venter vi bare på et nyt ryk i vindkraften.

For der er ingen opfindelse der er stoppet op midt i udviklingen. Spørgsmålet er bare hvad bliver det næste. Et er sikkert, elproduktion vil blive en del af det.

Så den næste private udvikling nødvendiggør så stor egen VE som muligt. De andre klider vil tørre ud eller blive udkonkureret. Ligesom stenalderen overgik til bronchealder og siden jernalder.

Hver periode (alder) vil opsuge økonomien fra den forrige periode , ekspansionen vil fortsætte og fortsætte. Vi kan bare håbe det sker i et tempo , hvor vi kan følge med.

Dit bidrag burde nu ligge på taget og stå i baghaven.

Ian

Dagens vits

Hvorfor findes der kun snemænd - og ikke snekvinder???? Fordi det kun er mænd der er så dumme, at de vil stå ude i frost og kulde en hel lang vinter!!!
Nive info
Gå til toppen