Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

4 store 7 MW Siemens vindmøller er på det sidste blevet opstillet udfor Cheminova i Nissum Bredning .

 Efter placering af 4 store rørfundamenter hvorpå der er placeret en bunker stor kontravægt i beton mangler man nu at trække alle nødvendige kabler . En opgave der bliver udført af J.D Contractors i Holstebro.

De overarms tykke kabler bliver først trukket ud til møllerne via et nedspulet rør. Og derfra fra mølle til mølle også via rør. Der er tale om 66 KV til højspændingsnettet.

Det er de hidstil største hav- møller man har opført i de indre farvande.

Møllerne står på en meget lavvandet sandbanke, så det bliver interessant at se om den ny funderings metode kan bruges. Den er i hvert tilfælde ikke set tidligere.

Som det er nu kan man kun komme ind til møllerne , når der er vand nok. Så det er en ret vanskelig post som Siemens skal servicere fra tid til anden.

De 10 møller tættere på Cheminova er trods alt forbundet med en ebbevej.

Endelig sker der eksperimenter med vindmølleteknologien. De 2 testcentre i Hovsøre og Frøstrup har nærmest kun opstillede maximerede produkter af tidligere konstruktioner.

Her bliver der eksperimenteret med et fundament, som ikke er set nogen steder før.

I Norge eksperimenterer man med flydende vindmøller . Også med Siemens møller på toppen.

Gad vide hvad de andre ingeniører i vindmølle branchen laver ?

Der sker tilsyneladende kun noget med Thyborøn som udgangspunkt.

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen