Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

'De russiske myndigheder har nu givet grønt lys til placering af et flydende atomkraftværk i Kamsjatka Regionen.

 En flydende installation med 2 reaktorer, skal forsyne fjerne sibirske byer og industrier med fjernvarme og elektricitet.

Selvom Kamsjatka regionen er det mest vulkansk aktive område i Fjernøsten, så har man valgt atomkraft fremfor thermisk elproduktion. Forholdene på Kansjatka er endda bedre end på island, hvor Kraftla dagligt forsyner landet med masser af elektricitet.

Det flydende atomkraftanlæg kan imidlertid gøde jorden for udnyttelse at de varme vulkanske undergrunde. Og så lader anlægget sig flytte efter brug på en lokalitet.

Vi andre havde nok hellere set en vindmøllepark.

Det er tilsyneladene Ruslands andet flydende atomkraftværk. Det første skulle ligge i Det hvide Hav i forbindelse med en havneby.

Eksperticen indenfor vind er ikke så udviklet i Rusland. Det er derimod viden om anvendelse af fissile stoffer i atomreaktorer. Så det er lendt teknik der snart skal slæbes til Okotske Hav.

Er vi ikke aktive ved havelågen, så ligger der sikkert flydende atomkraftværker i Vesterhavet udfor HVDC kablernes knudepunkter om få år. Det her er tilsyneladende kun begyndelsen.

Og så er i fremtiden penge i basis strøm , masser af penge.

Modsvaret kunne være store flydende øer med vindmøller og batteri back up.

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen