Udfor Norges vestkyst eksperimenteres der med flydende vindmøller , som ville kunne forsyne offshore industrien med elektricitet.

I Danmark er det kun blevet til combi anlæg mellem vind og bølgekraft på et testanlæg lidt nord for Lolland , der har været under udvikling gennem mange år og nu igen er aktivt.

I Norge har man udfor Stavanger prøvet med forskellige flydere i stål under traditionelle rørtårne. Hvor man har udviklet anlæg der kan klare sig i høj sø og samtidig producere uden at løbe ind i havarier.

 

Med fortsat udbygning på de lavvandede fiskebanker i Nordsøen vil man ikke bare løbe ind i massiv erhvervsprotest fra fiskeindustrien , men også løbe tør for egnede arealer efterhånden som mølleparker udvikles på tysk, hollandsk , dansk og engelsk havsokkel.

For der skal jo også være plads til sejlruter og almindelige fiske områder.

 

De flydende møller vil kunne lægges ud hvor der ikke er så mange kommercielle interesser. De tegner sig imidlertid for et langt større materialeforbrug end traditionelle off-shore møller.

Med mindre man kan finde andre og billigere platforme som underlag.

 

Atlanterhavet er nok stort, men det bliver transmissions linierne også . Så lange højspændings forbindelser fra vestsiden af England til østsidens forbrugere bliver næppe udviklingen. Måske brintproduktion på stedet og så rør henover havbunden.

 

Nordmændene fortsætter med at udvikle de store havmølle koncepter i samarbejde med danske fabrikanter.

 

Se også:

https://www.tvmidtvest.dk/ikast-brande/verdens-forste-flydende-havmollepark-snart-klar-til-brug

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework