Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

2 kæmpefundamenter til Krigers Flak er p.t. under transport fra Belgien til Køge. Og derfra videre til Krigers Flak i Østersøen udfor Møn.

 Der er tale om 2 "gravity based fundation" , der vejer henholdsvis 8000 og 10.000 tons.

Begge fundamenter støbes direkte på transportprammen i Ostende i Belgien. Og færges derefter til Købe, hvor man venter på stille vejr.

En kæmpe kran "Rambitz" vil derefter sætte dem på plads på havbunden.

Efter placeringen fyldes fundamenterne 26.000 tons med knust granit fra Norge.

Krigers Flak forventes færdigt i 2022, hvor også HVDC forbindelser mellem Danmark og Tyskland giver nye import og eksport muligheder for strøm henover Østersøen.

Mølleparken forsynes med 72 stk Siemens-Gamesa 8 MW offshore vindmøller. Så mølleparken samlet bliver på 576 MW. På samme banke etablerers der en tysk havvindmøllepark. Et svensk projekt nord for ligger p.t. i mølpose.

Den nye møllepark på dansk sokkel vil kunne forsyne 600.000 husstande primært på Sjælland.

Det er Vattenfall , der står for drift og anlæg af havvindmølleparken.

Se også:

http://www.soefart.dk/article/view/579912/kaempe_fundamenter_over_koge_havn_til_kriegers_flak?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

https://www.bws.net/da/media/news/2018/01/17/giant-foundations-to-kriegers-flak

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen