Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Når afregningspriserne på vindmøllestrøm går ned under nul kroner, så koster det pludselig penge at være opkoblet på nettet. Mange vælger at udkoble vindmøllen.

 Danmark er bundet sammen på kryds og tværs af højspændingslinier , der får elektriciteten fra små naturgasfyrede kraftvarmeværker, affaldskraftvarmeværker ,kulkraftværker, svensk atomkraft på Sjælland, biogasanlæg , vandkraft, tyske brunkulsværker,private vindmøller og vindmølleparker, solcelle-parker, og HVDC forbindelser til udlandet.

Alt det kører dagligt sammen ind og ud på nettet til priser bestemt på den nordiske energibørs.

Og når det så blæser meget, så vil et overskud af elektricitet trykke elpriserne helt i bund.

Det skete i julen 2017.

Når det blæser så er der samtidig brug for en masse ekstra varme. Og så kører fjernvarmeværkerne op i aktivitet. Med mange fjernvarmeværker og mange vindmøller inde på samme tid, så bliver der hurtigt overproduktion. Og priserne falder.

Varme får første prioritet. Så vindmøller må kobles ud , når der er overproduktion.

For fjernvarmeværkerne kan ikke bruge elektriciteten til at opvarme fjernvarmevandet med. Fordi staten vil have den fulde afgift af hver kWh.

Så det hele foræres til udlandet. Fremfor at blive nyttiggjort til fordel for alle.

Dertil kommer, at det ikke er al elektricitet , der skal en tur over el-børsen i Oslo. Faste langtidskontrakter på grundlast er udenfor. Hvorfor skraldkraftværker bare kan producere mens private vindmøller fejes af.

Energipolitik kan derfor følges helt ud hvor ingen forventer problemer. Det regnede man med blev afskaffet, så en række kraftvarmeværker i Nordvestjylland har idag store buggertanke med dyppekogere, der kun venter på billig strøm. Men det sker tilsyneladende ikke.

Så møllejerene bliver tabere, Barmarksværkerne bliver tabere. Og nordmændene får det hele gratis via Skagerakkablerne når der er overproduktion.

Hvorfra de kan sælge det hele videre udenom Danmark via Nordsøen til Tyskland og Holland.

Den almindelige danske elforbruger skal betale fuld pris for strømmen. Uanset om der er lavprisstrøm i ledningerne eller ej.

Se også:

https://ing.dk/artikel/negative-elpriser-kostede-danske-vindmoelleejere-8-mio-kroner-juleaften-209767

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen