Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

I 2015 havarerede en af Samsø Havvinds møller alvorligt, da den smed mølletop med vinger i havet.

 Det er ikke let at være dansker. Når tilladelse til udskiftning af en havareret vindmølle tager nær 2 år. Det kan ikke være meningen, at der skal gå "sagfører" i den ved en simpel renovering efter et havari. Men det er tilsyneladende Energistyrelsens vej .

Havariet på Bonus Møllen i Samsø Havvindmølle park (ligger mellem Samsø og Nordfyn) skete, da en svejsning knækkede. Og 2,3 MW Bonus møllen kollapsede.

En ny erstatning kan ikke fremskaffes ,da mølletypen ikke mere produceres. Og Bonus sidenhen er blevet overtaget af Siemens.

En erstatningsmølle på 2,3 MW fra SWP bliver nu opsat i stedet. Med den forskel at vingediameter og tårnhøjde bliver lidt større. Idet vingediameteren ændres fra 82,4 meter til 93 meter. Men det visuelle bliver omtrent det samme. Effekten på den nye generator svarer til den oprindelige.

Mølleparken blev igangsat i 2003 , så garantiperioden på 10 år er forlængst overskredet. Det betyder at Samsø Havvind får den økonomiske bet, selv.

Hele udskiftningen behandles tilsyneladende som en nybygning, hvor alle mulige nye regler skal implementeres og alle mulige indsigelser genoptages.

Der er tilsyneladende store problemer , der kommer ud af den blå luft

Se også:

https://ing.dk/artikel/nu-pilles-havarerede-samsoe-vindmoelle-ned-samsoe-havvind-maatte-betale-fejlen-209781

https://www.energy-supply.dk/article/view/551787/samso_havvind_ma_udskifte_havareret_molle?ref=rss

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin mor. - "Mor, mor er det sandt at vi nedstammer fra aberne?" - "Det ved jeg ikke - jeg kender ikke din fars familie."
Nive info
Gå til toppen