Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

En ganske almindelig dieselmotor trækker en generator og du har lys og varme.

 De første mini kraftvarme anlæg brugte en enkelt lysmotor fra skibsindustrien. Men holdbarheden var for dårlig. Derfor gik man over til almindelige små dieselmotorer.

Problemet er her , at en sådan opbygning leverer 3 gange dit behov. Så man kunne i virkeligheden opvarme og levere elektricitet til 3 parcelhuse. I landbrug med opvarmede stalde er størrelsen fin. Ligesom på plejehjem og efterskoler. Til eget brug lidt i overstørrelse.

Årsagen er , at man ikke kan bygge helt små dieselmotorer. Godt nok findes der små bilmotorer og de kommer sikkert snart i brug, hvis energipriserne stiger.

Ellers må man bygget anlægget op ligesom et oliefyr, der stopper og starter efter en thermostat.

Flere af typerne er endda forsynet med en akkumuleringstank, så kølevandet fra bilmotoren via varmevekslere overføres til radiatorsystemet. Jo større lagertank, des længere pauser kan motoren tage. Og er priserne på el meget lave, så kan man producere ekstra varme med en dyppekoger.

Men nu kommer der 3 trins tariffer. Hvor det på nogle tider er dyr elektricitet og andre tider (f.eks. om natten) er billig elektricitet. Her vil det kunne betale sig kun at producere når tariffen er høj. Og så vilo en stor lagertank til radiatorvand være en fin løsning.

Minikraftvarme kan bygges til at køre på både diesel og gas. Desværre stiger disse brændstoffer , når de andre brændstoffer går op. Og selvforsyning af gas har man kun i biogasanlæg . I gamle dage forgassede man kul , men de følger i dag også med op, når tingene stiger.

Minikraft er et alternativ til oliefyret, hvor man udnytter motorens kølevand, varmen i udstødningen og varmen i smøreolien. Desuden en kappe omkring generatoren, så generator spildvarmen også er med i regnskabet. Der er en del teknik og vedligeholdelse , ligesom der er vedligeholdelse i varmepumper. Men ikke værre end man kan komme omkring udfordringerne.

Se også:

http://www.novator.se/internationellt/fliseldad-mini-kraftvarme-fran-osterrikiska-hargassner/

https://www.buildingservicesindex.co.uk/entry/36677/SAV-Systems/LoadTracker-modulating-mini-CHP-system/

http://www.bhkw-anlagen.com/blockheizkraftwerke/oelblockheizkraftwerk1729/technikdiebegeistertecpowerxrgi17sd/index.html

https://ing.dk/artikel/total-fiasko-mini-kraftvaerker-i-danmark-102180

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen