Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Her lige efter nytår kan man godt være heldig og købe gode VVS tilbud. Men man skal se sig godt for. For nogle af tilbuddene er varer hvor der ikke mere kan købes reservedele.

 Står du og vil anskaffe et stokeranlæg , en varmepumpe og lignende større investering så tænk på om du selv magter alle de faglige udfordringer.

Det er ikke svært at samle rør. Lidt sværer at samle dem , så de ikke lækker.

Så der jvor du vil installere må der helst ikke bo nogen nedenunder. VVSere tager en højere pris fordi der ofte betales til en forsikring bagved. Det samme gælder installatører af el.

Så hvis du er fortrolig med rør og ledninger kan du godt gå i gang. Men få for en sikkerheds skyld en aftale med din sædvanlige VVSer og Elektrikker. For også nye maskiner kan have deres finurligheder.

Nu er det ved f.eks. varmepumper jo primært rør , der skal samles og forbindes. Og det skal ske i din sædvanlige installation, hvor cirkulation og ekspansion nu skal tilpasses din luft til vand eller jordvarme varmepumpe. Jo mere vand i systemet , des mere udvider det sig , når det bliver varmt.

Og skal du så have åben eller lukket ekspansion ?

Eller vil du holde det separat med varmevekslere imellem, hvor store varmevekslere skal du så bruge ? Det ved din VVSer.

Og køber du stunperne hos ham, så er der ligesom positiv kontakt.

Alternativt er der tilbud i Den blå Avis eller hos VVS Eksperten eller lignende . Så er fortjenesten ved eget arbejde størst. Men husk at få alle stumperne med straks.

Men her er der ingen forsikring.

Skal varmepumpen tilsluttes elektrisk , så skal installatøren ind over. For her er der styring og ofte en dyppekoger. Og de skulle helst være fejlstrøms sikrede.

Men meget kan man lave selv. F.eks. trække kablerne og rørene gennem skunkrummene. Så der kun er den sidste montage tilbage. Ligesom at bolte anlæggene op på væggen eller støbe ud til stativer og rammer. Dertil kommer efterisolering.

Og husk det er svært at arbejde med varmerør, når det er frostvejr udenfor.

Så køber du nye anlæg, så vent med installationen til sidst i marts. Hvis du ikke allerede har forberedt det hele.

Se også:

http://viewer.ipaper.io/vvs-ekspertendk/udsalg/?af5ff402-bbaf-43e7-a972-357d069d8637=&utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=tyvstart_udsalg

Ian

Dagens vits

Han: - Hvis du ikke vil gifte dig med mig, så skyder jeg min hjerne ud! Hun: - Det ville være en stor overraskelse for min far. Han tror ikke på, du har nogen.?
Nive info
Gå til toppen