Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Tokyo Electric Power Compagny eller Tepco , der også ejede Fukushima opstarter de nedlukkede reaktorer.

 Mens alle tror at atomalderen er passe i Japan og flere andre lande, så verder bøtten igen i 2018.

Idet Tepco har fået tilladelse til at opstarte Kashiwazaki-kariwa værkets reaktorer.

Efter den voldsomme tsunami , der druknede Fukushima værkets reaktorer og kortsluttede alle sikkerhedssystemer blev alle Japans reaktorer lukket ned. Krav om sikring af værkerne har siden stoppet al ny igansætning. Men nu har man efter store investeringer topsikret de over 50 raktorer i den grad, at man forventer løbende ny-opstart henover året.

Udenom Kashiwazaki-kariwa værket er der bl.a opført en 15 meter høj afspærring, der skulle sikre mod fremtidige tsunamier. Og lignende tiltag sker andre steder.

Ligesom Frankrig havde Japan omstillet store dele af deres elproduktion til atomkraft. Så da trunamien ramte stod man næsten uden strøm. Kun gamle kulkraftværker der endnu ikke var hugget op , kunne træde i stedet. Og siden har man importeret enorme mængder kul . Specielt fra Australien. Derudover flydende naturgas fra mellemøsten.

Alt dette har sparket den japanske økonomi ud i alvorlig krise.

Så genopstart af atomkraften er tilsyneladende nødvendig fremfor konkurs.

Samtidig er Japan det land der har opkøbt flest firmaer indenfor atomkraft byggeri. Så der er også arbejdspladser og eksport forbundet med problemet.

Vi andre så heĺlere at man satsede på grøn energi. Der nok var mulig i Japan med geothermisk kraft og vindkraft.

Men sådan går det tilsyneladende ikke.

Se også:

https://ing.dk/artikel/japanske-tepco-vil-genstarte-verdens-stoerste-atomkraftvaerk-209609?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=daglig&utm_source=ING+V2+Common&utm_campaign=db86dae84a-EMAIL_CAMPAIGN_2017_12_29&utm_medium=email&utm_term=0_e43d1267b1-db86dae84a-48700701

Ian

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen