Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

I Tyskland og Holland har man haft de i mange år. I Danmark har det aldrig været muligt for små forbrugere og anlæg. Men nu med de nye elektroniske målere er det blevet muligt.

 

Ideen er at strøm har forskellig pris alt efter tiden på døgnet. Hvor det er billigst om natten. Og dyrest i rush-hour , morgen og sen eftermiddag.

Biogasanlæg der har et vist gas volumen kunne så vente med at sælge strøm til nettet til tariffen var højest (morgen og sen eftermiddag). Og det gav jo et andet overskud end at være mængdetilpasser, der producerer hele tiden, som vindmøller.

Så kunne man brænde al gassen af i store gasmotorer, når afregningsprisen var højest.

Det samme kan man med de små minikraftvarmeværker, der via små ombyggede dieslemotorer producerer varmt vand og elektricitet. Det barme vand kan gemmes i en lagertank til der er brug for det. Elektriciteten kunne man så vente med at producere til afregningeprisen var højest. Og f.eks. slukke om natten.

I Danmark har vi kun en lille aktør, der satser på minikraftværker , nemnlig EC Power i Hinnerup ved Aarhus. Firmaet er hidtil overlevet på en fin eksport til Tyskland, hvor teknologien allerede er kendt. Så her øjner man nye muligheder.

Simpelthen fordi der kan opbygges en bedre økonomi i systemer med fleksibel afregning.

I Europa findes der i følge Ingeniøren online 7000 anlæg baseret på gas. Og i Danmark er der omkring 100. Så vi er langt bagefter.

Mange gasmotorer kører i kombination med varmepumper, der leverer når afregningsprisen er i bund.

Læs også:

https://ing.dk/artikel/fleksible-elpriser-aabner-muligheder-mini-kraftvarmevaerker-209549?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=daglig&utm_source=ING+V2+Common&utm_campaign=db86dae84a-EMAIL_CAMPAIGN_2017_12_29&utm_medium=email&utm_term=0_e43d1267b1-db86dae84a-48700701

http://www.ecpower.eu/en/

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen