Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 


Engang for ganske får år siden kunne man ikke købe nogensomhelst dele til små vindmøller og solfangere . Det kan du i dag. Og så er det slet ikke svært.

 


Mange tror at små VE anlæg skal godkendes af myndighederne. Det skal de ikke.
Kun hvis man producerer for at sælge eller bruger lysnettet som sparekasse. Så længe det er små forsøg i baghaven eller på taget så kan man nå langt.
Det kaldes forskning og innovation eller opfinderens værksted.

Skal du koble større anlæg op , så er der straks en masse krav. Og bor du i et parcelhuskvarter eller mellem boligblokke , så skal selv en tynd kobbertråd til en radioamatørstation igennem alle mulige og umulige beslutningstagere.

Men bor du langt fra alt og alle , så kan man roligt teste og afprøve nye opfindeler i baghaven. For det er nødvendigt , at kunne udvikle gode ideer . Også i Danmark.
De fleste vindmøller blev udviklet i områder udenfor byerne.
Dengang var de på mellem 2 og 4 kilowatt. Idag er de over 1000 gange større. Alle ideer har været små engang. Og nye ideer udvikles bedst trinvis nedefra (buttom up).

Det gælder alle maskiner, vindmøller , flyvemaskiner, solanlæg og bøkgekraft. Noget er allerede i brug, andet er på vej til brugsstørrelse. Og andet igen på eksperimentarstadiet.

Det du kan komme længst med (har vist sig) er ideer, som du selv kan bruge.
Solfangere til varmt vand om sommeren. Små vindmøller med trævinger til hele året.
Og de sidste år solceller på taget til elektricitet.
Dertil vil vi forhåbentlig se en masse eksperimenter med batterilagre i garagen.
Der igen afføder lukkede lokale elkredsløb i huset.

Ingen eksperimenter er billigere end hvad der kan købes fra offentlige net, Men det giver indsigt. Og måske anledning til fabrikation senere i livet.

I 1973 så vi alt fra biogas i gamle olietromler, savonius råtorer, darrieux møller , solfanger bygget af gamle radiatorer, vindmøller udfra bildele og meget mere.
I dag kan du købe en masse halvfabrikata der kan kombineres ligesom man bygger LEGO.
Du skal bare kunne lodde og svejse og bruge lidt håndværktøj.

Megen styring kan endda klares med et tænd og slukur. Så det er bare at finde ideerne frem igen.

Ian

 

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen