Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

To typer varmepumper har fået stor interesse som oliefyrs alternativ. Luft til luft og luft til vand, der monteres udenpå huset.

 

Jordvarmeanlæg, der henter energien op af baghaven via kraftige slanger kræver en masse omkostningstunge tilladelser fra kommunen. Hvorimod luft til luft og luft til vand tilsyneladende kan opsættes fra dag til dag.

Der er ikke tvivl om at jordvarmeanlæg i områder der er egnede til jordvarme er den bedste løsning, men også den aller dyreste.

Den billigste varmepumpe er luft til luft typerne, der kan købes til rimelige penge. Næstdyrest er luft til vand typen , der med en god COP værdi er et rimeligt alternativ, når oliefyret alligevel skal ud.

Varmepumper får deres energi fra regnvand, hvorfra man suger de skjulte kalorier. Og allerbedst , hvis man kan drive anlægget omkring dugpunkts temperaturen.

Varmepimper er ikke alternativ energi ,men et udmærket hjælperedskab til at optimere opsamlede kalorier fra sol-anlæg.

Inddirekte er der jo samtidig tale om skjult elvrme. Og er der mange vindmøller, så bliver energien indirekte jo også grøn.

Luften indeholder en masse vand. Og det er den vand, der holder varmen opsamlet. Kan man vride kalorierne ud af luftens vand eller regnvandet, så kan energien bruges til opvarmning.

Varmepumper er dog ikke særligt glade for at arbejde over 45 grader.. Så huse med lavtemperaturanlæg som gulvvarme passer godt til varmepumper. Luft til vand.

Og her behøver man ikke slanger i haven. Kun 2 huller i væggen til rørcirkulation. Og så et til et elkabel , der skal tilsluttes af en installatør. Og anlægget er oppe at køre.

Dertil en elvandvarmer eller en solfangerlagertank med dyppekoger.

Der kan i visse tilfælde opnås tilskud til varmepumper . det kommer dog an på hvad der samtidig udfases. Nye anlægshavere har typisk derudover en brændeovn.

At COP værdien er 3½ betyder , at hvis man bruger 1 kWh elektricitet, så får man 2½ kWh ud i rørene. Oh er COP værdien 4½ så får man 3½ gange mere energi for pengene. Idet man altid skal trække den ene kWh (udgiften) fra i regnestykket.

Ian

Dagens vits

En kvinde møder en mand, og tager med ham hjem. Hans soveværelse er fyldt med hundredvis af bamser, delt op i størrelser, og arrangeret på store hylder. Hun vælger ikke at sige noget, men er rørt over hans ømhed. Efter de har været i seng sammen, spørger hun, om han var tilfreds. - Tja. Du kan tage en bamse fra den midterste hylde...
Nive info
Gå til toppen