Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 Klintholm Havn.

Vattenfall og Siemens-Gamesa har i samarbejde valgt den lille Klintholm Havn på Møn til servicehavn for Krigers Flak. Skriver Energy-Supply online.

 

Allerede nu er halvdelen af fundamenterne til havmølleparken i Østersøen på plads . Så udsigten til de 72 meagmøller fra Møns Klint bliver nok snart et tilløbsstykke.

Det hele skulle gerne være i drift i 2022

6 havne har været i spil som service havn. Køge, Rødvig, Klintholm, Stubbekøbing, Faxe og Trelleborg i Sverige. Men Klintholm på sydøstsiden af Møn blev så valgt. Den har også den korteste vej ud til den kommende møllepark.

Og ved møller som så meget andet er det vigtigt med kort vej og hurtig respons tid.

Vattenfall kunne ligesågodt have valgt Trelleborg i Sverige. Så det er meget positivt , at man vælger den nærmeste lokalitet.

Byggeriet af havmølleparken vil jo ikke udgå fra Klintholm Havn. Dertil skal der kraner og logistik til af en helt anden kaliber. Så mon ikke både Køge , Trelleborg og andre havne i området skal servicere bådene med det tunge grej. Og dermed hele aktiviteten omkring byggeriet.

Der er jo også en kraftig kabelføring i gang fra Krigers Flak til Københavns søndre forstæder.

Så der er meget der skal falde på plads inden 2022.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/573639/vattenfall_vaelger_servicehavn_til_kriegers_flak

Ian

Dagens vits

Et par skulle ud og spise. Tjeneren spurgte, om de havde bestlit bord. "Hvis vi havde bestilt bord, var vi taget til Ikea!" svarede manden.
Nive info
Gå til toppen