Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Li-Ion batterier vejer kun det halve af blybatterier med den samme kapacitet.

 

Der findes mange forskellige typer batterier, der anvendes til vidt forskellige opgaver. Lige fra kørestole, elektriske cykler, golfvogne , patientkraner på sygehuse og plejehjem , nødstrøm, elektriske biler,elektriske mororcykler o.s.v. ...o.s.v.

Nogen steder kan de bare veje en masse , mens de aldre steder skal veje så lidt som muligt.

Andre opgaver kan være , at de kan oplades hurtigt, eller aflades hurtigt. Og igen andre der skal kunne give energi tilbage over lang tid.

Li-Ion batterier er dyre. Hvorfor de kun anvendes hvor det er rentabelt. Så mange gange har man bly batterier , hvor det teknisk var meget bedre med lithium.

Lithium kan nemlig oplades meget hurtigere og tåle over 2000 gange mere end et blybatteri.

V i kender mest bly-batteriet som akkumulatoren i en bil , der skal kunne give en stor startstrøm.

Li-Ion findes kun i de dyreste biler. Har man råd kan man godt skifte blyet ud met lithium.

De kæmpestore batteri-banker, der nu bygges ind i elnettet i udlandet er oftest lavet på basis af Li-Ion teknikken.

Adgangen til større mængder lithium er begrænser udbuddet. Og priserne på batterier holdes i øjeblikket oppe på grund af de mange nye elbiler.

Kineserne er imidlertid på vej med ny konkurrence på området.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/machine/view/152597/vidste_du_at_liion_batterier_kun_vejer_under_det_halve_i_forhold_blybatterier?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen