Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Etableringen af 2 højspændingskabler fra de kommende havmølleparker ved Vestkysten giver nu anldening til konflikt med jordejerne.

 

Valget af nye linieføringer fra de kommende havmølleparker ved Vestkysten medfører at Energimet.dk må opbygge nye kabelføringer over land fra mølleparkerne og til knudepunkter inde i landet.

Man kunne også have valgt knudepunkter tættere på Vesterhavet, som Cheminova og Ringkøbing men vælger tilsyneladende 2 noget længere linier indover Vestjylland.

Men det bliver nok for billigt.

I stedet skal der prøjes nye kabler ned henover 200 land og lodsejeres jord. En aktivitet der godt nok medfører en engangs erstatning , men som samtidig lægger restriktioner på arealanvendelsen.

Ved private vindmøller ser man at erstatningen løber over år i møllernes levetid, men her er der tale om en mindre engangserstatning. Man kunne få den tanke, at lodsejerne måske blev mere tilfredse med en længerevarende erstatning for ulejligheden.

Nu er det jo ikke hvem som helst der bygger i Vesterhavet, men de svenske elværker Vattenfall, så en lille erstatning var nok ikke det som lodsejerene kunne forvente.

Vi har set det før, når Bane Danmark kommer til at placere et signal på anden mands jord. Om det så er en ½ meter , så er erstatningen blevet meget stor.

Man sidder og venter til det hele er i sidste øjeblik og fakta ikke kan laves om . Så kommer der krav om genforhandling af erstatning . Og er den meget lille, så er der en rimelig god grund. Men er den allerede stor, så er der andre psykologiske pekuniære kræfter der træder ind.

Primært er det uhyre dumt af Energinet.dk , at etablere kabelforbindelser så langt ind i Vestjylland, når der allerede er gode knudepunkter tættere på.

Så man må formode, at de nye krav adstedkommer fornyet hurtig og mere praktisk planlægning.

For horfor bringe sig i afhængighed af en linieføring , der kan ligge hvorsomhelst under halvanden meters dybde i sandjord . når der allerede er højspænding tættere på ?

Se også:

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/kabelballade-ved-vestkysten-landmaend-truer-med-

retssag.

https://www.energy-supply.dk/article/view/570034/kabelballade_ved_vestkysten_landmaend_truer_med_retssag

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen