Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Vandkraftværk gemt i fjeldet.

Ligesom de kommende store vindmøller i Thy , så står et norsk kraftværk uden mulighed for at afsætte produktionen. Højspændingslinierne kan ikke bære produktionen.

 

Thorsness Power Station på 5,4 MW har nu stået klar i 4 år . Alt er bygget færdigt undtagen en tilsvarende nødvendig udbygning af højspændingsnettet i området. Skriver Ingeniøren online.

Og hvad er der ved et elværk der ikke kan kobles op på nettet ?

Elværket har måtte producere langt mindre strøm end det var bygget til. Så nu står man tilbage med et driftstab på 15,3 GWh, som man forventer Statnett kompenserer ejerne for.

Men her høer enigheden også op. Idet påstand nu står mod påstand. Idet Statnett påstår ikke at være blevet informeret om størrelsen på elværket og dermed kapacitetskravet til højspændingslinierne.

Vi står i samme situation i Vestjylland, hvor den mastebårne højspændingslinie ned gennem Thy er blevet omlagt til kabler , der ikke kan bære nogensomhelst udvidelse.

Så de fremtidige mølleprojekter har ikke mange muligheder for at afsætte produktionen ud af området.

Havde man bevaret masterne , så ville de let kunne have båret en parallel ledning mere. Ligesom man kunne opgradere den dobbelte 150 KV linieføring til 400 KV. Det kan man ikke med kabler, der skal bygges specielt til spændingen.

Så Folketingsbeslutningen om nedlæggelse af jyske mastebårne højspændingslinier får samme konsekvens som for kraftværket i Norge. Der er loft over hvor meget der kan transporteres.

Se også.

https://ing.dk/andre-skriver/helt-nyt-kraftvaerk-kunne-ikke-levere-stroem-155-Agwh-gaaet-tabt-208815?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=daglig&utm_source=ING+V2+Common&utm_campaign=bcb40cdf86-EMAIL_CAMPAIGN_2017_11_24&utm_medium=email&utm_term=0_e43d1267b1-bcb40cdf86-48700701

https://www.tu.no/artikler/splitter-nytt-vannkraftverk-matte-ga-Apa-halv-maskin-i-halvannet-ar/412660

Ian

Dagens vits

Han: - Hvis du ikke vil gifte dig med mig, så skyder jeg min hjerne ud! Hun: - Det ville være en stor overraskelse for min far. Han tror ikke på, du har nogen.?
Nive info
Gå til toppen